Thursday, May 21, 2015

Väsyneet jalat ja SM-duathlon

Ei minulla pitänyt olla mitään asiaan duathlonkisaan. Alkuperäisen aikataulun mukaan SM-duathlon olisi ollut Helsingissä melkein kuukausi sitten. Vaan erinäisten vastoinkäymisten jälkeen kisa onkin nyt tulevana viikonloppuna ja Nastolassa. Ja sinne olen ilmoittautunut, vaikka se meneekin päällekkäin TTW:n training campin kanssa.

Muutama fakta viikonlopusta.

1. Nastolan reitti on mäkinen.

2. Minä en pidä mäistä.

Innostavaa, mutta vähät siitä. Teneriffalla mäet ovat kivoja, kun ei siellä muutakaan ole. Ennen muinoin oli ihan ässä mäissä myös juosten. Nyt en ole. Olen sitä mieltä, että Suomessa mäet ovat sellaista nillitystä. Ja niissä olen suhteellisen saha. Pyörällä tai tossuilla.

Mutta siltikin odotan innolla tuota duathlonia. En siksi, että kuvittelisin pärjääväni edes ikäryhmäni kestokoneiden keskuudessa, vaan siksi, että heikoimmillaankin tuo duathlon on hyvä ja kova harjoitus. Toivon vain, ettei tarvitse viime vuoden tapaan harjoitella renkaanvaihtoa kesken kisan. Jos niin käy, niin ei siinä mitään. Juoksun suhteen kuvittelin olevani sellaisessa kunnossa, että 35 olisivat kaksi ensimmäistä numeroa kympin ajassa. En sitä kuitenkaan ollut. Pikku hiljaa edes USA:n aikojen tavoittaminen (33-alkuisia kymppejä) alkaa olla sumuinen utopia. En siltikään luovu toivosta, että pääsen joku päivä vielä nykyistä kovempaa, en ennätyksiä puhkoen, mutta edes hitusen kovempaa.

Tiistai-iltana vääntäydyin tempoamaan (20km @ 37.6kmh) siten, että olin kotona 22 jälkeen ja siitä sitten juoksin sateisen 3km kiihtyvää vauhtia. Piti juosta just ja just 4:00/km, mutta menikin 3:40/km. Ei se ketuttanut yhtään. Keskiviikkona en ehtinyt kuin juosta autohuoltoon ja takaisin. Yhden opiskelijaporukan pulmalliseksi kirvoittunut tilanne pänni niin, että nuo juoksuosuudet kulkivat reipasta vauhtia. Tänään jalat olivat aivan entiset. Vanhan miehen kiviset reidet ja kaikkea.

Nooh, ettei nyt ihan nupinaksi mene niin eilen tuntui, että uinti tuntui pitkästä aikaa ihan hyvältä. Ehkä siksi kun pitkän pätkän vedin pullarilla. Nyt lunkia muutama päivä.

No comments:

Post a Comment