Sunday, January 1, 2017

Heitteille jätetty

Sinne se 2016 solahti. Katosi menneisyyteen vaivattomasti kuin hiki suihkussa. Mukava se oli, mutta on enää vain kirkas muisto. Enemmänkin ajan tehtävä on kullata se ennen kuin kello alkaa haperruttaa harvoja juonteita, jotka vuodesta 2016 ovat tallella. Oli viime vuonna toki häijyt hetkensä, mutta ei se kaikkinensa ihan saha vuosi ollut. Niin että hyvää uutta vuotta vaan kaikille!

Jos nyt vähän rikkoo tasakulkuisuutta, niin esimerkiksi törsäsin vähän turhaksi. Ostin uuden märkäpuvun saksittavaksi. Sitten kerran tai toisenkin ostin isomman karkkipussin vaikka tarjolla olisi ollut pienempikin. Oli niistä iloa pidempään, mutta kyllä ne nopeasti katosivat 3D-laajentuneeseen olemukseeni. Kyllä minä vähän myös pelasin viime vuonna: Iskin rulettipyödälle terveyteni, mutta onneksi hävisin sen pelin. Niin ja jos oikein muistan taisin myös työmatkapyöräillä kahdesti auton alle. Ehkä toinen oli ehta auton alitus, toisella kerralla auto tavallaan jäi eteeni. Ensimmäisessä hitissä uudistui takakiekko, jälkimmäisessä se takavaihtajan roikotin, jota ei ole näemmä vieläkään millään tavalla standardoitu. 

Oikein positiivista on, että käytössä olevien pyörien kumit hajosivat edellisvuoteen verrattuna paljon harvemmin. Lisäksi osasin hassuttaa itseäni niin, että menin viiden viikon treenillä ja flunssan keskellä kokeilemaan, notta kulkeeko Ironman. No ei kulkenut, ja ehkä se nyt on sitten jo käsitelty. Tämän harrastamishönöilyn ohella onnea on ollut vastata useisiin haastaviin kysymyksiin asioista, joita aikuisena ei enää osaa kyseenalaistaa. Siinä on oppinut arvostamaan elämää vähän laajemminkin kuin vain peilikuvansa ylä- ja alamäkinä.

Vuosi 2016 numeroina (ei ole tässä ihan kaikki, mutta en nyt jaksa niitä päivittää tarkemmin kun ketää ei oikeasti kiinnosta):

Juoksua: 2342km 
Pyöräilyä: 3548km
Uintia: 144km
Kunnon piiritystä: 15h
Triathlonkisat 2kpl: Säkylän olympiamatka ja Kööpenhaminan Ironman
Seikkailukisat 1 kpl: Kisko Hard Day
Swimrun-kisat 2kpl: Porkkala (lämmin) ja Solvalla (kylmä)
Harjoitustunteja: 435h
Sairaspäivät: 58 
1 ennätyselopaino
2 auton alle jäämistä
1 oikein hyvä flow suunnistuskisassa
4 juoksukisan tapaista suoritusta
2 ulkomailla asti mokattua Strava-pätkän hakua

Jos hyvin menee, niin tulevana toukokuuna ensi vuoden listaan päivittyy urheilusuoritus, jota en ole vielä koskaan kokeillut, vaikka kiivaasti sellaiseen meinasin panostaa kesällä 1995.

Tuo joulupukki oli opastanut tonttujaan seivaamaan osan lahjoista pannuhuoneeseemme. Sieltä niitä aattona noutaessani huomasin jättäneeni heittelle tuon tt-pyöräni. Siellä se nojaili surkeana. Ilen laukusta sen purin, kokosin pystyyn, ja jätin möllöttämään sokeriliemisenä ja geelistä turpeana siihen paikkaan. Ketjutkin ovat laittamatta. Ehkä se on ensi kesänä enää vain apea, eikä lainkaan nopea.


No comments:

Post a Comment