Monday, August 8, 2016

Ehkä nyt sittenkin

Kaksi vuotta sitten olin aivan tohkeissani valmistautumassa Kööpenhaminan Ironman-kisaan, elämäni ensimmäiseen sellaiseen. Siinä valmistautuessani kävin työmatkalla Philadelphiassa asti hakemassa flunssan, jota sitten sairastelin sopivasti pari viimeistä viikkoa ennen kisaa. Tein senkin niin kunnolla ja rankasti, että lääkäri kielsi minua jopa asettautumasta lentokoneeseen. Juuri siihen samaan, jonka piti lennättää minut seuratovereitteni kanssa Kööpenhaminaan. Seurasinpa sen perästä epädebyyttiäni netitse, mutta yllättävän lunkina, sillä olinhan pettymyksissäni ilmoittautunut samanvuotiseen Barcelonan kisaan.

Tällä tavoin tiivistin tuntojani vajaa pari vuotta sitten:  http://initforthetattoo.blogspot.fi/2014/08/checkmate.html 

Olin aavistuksen pettynyt kuitenkin, koska olinhan treenannut tapahtumaan itsetunto kohisten. Nyt, vuonna 2016, uudet tuulet puhaltelevat. Itsetunto on kriisissä ja niin kuin olen jo toistamiseen todennut työmatka- ja motivaatiotekijöiden johdosta olen myös minimoinut tai optimoinut harjoitteluni viiteen viikkoon. Nyt Kööpenhaminan Ironman-kisa häämöttää jo 13 päivän päässä. Jottei olisi liian kukkoilevaa nykymeno, niin ehkä ihan vain turvallisuuden tunteesta olen nyt hieman kipeänä, sellaisessa kevyessä miesflunssassa vain. Ilman kuumetta, mutta hyvin tukkeutuneiden hengitystiehyeiden kera. Olen jopa jättänyt muutamana päivänä liikkumisen muille, jotta paranisin, mutta kiivasti tauti minusta pitää. Ja kyllä se nyt vähän pännii.

Edellisessä päivityksessäni summasin Pokemon-nillityksen ohessa harjoitteluani yli heinäkuun puolen välin. Tässä on nyt tarjolla loput. 
  • Ma 18.7. Sprinttisuunnistusta vajaa puoli tuntia. Tuokin aika riitti osoittamaan, miten paljon olen Saria heikompi suunnistamaan. Samalla tuli kuitenkin hahmotettua yliopistonmäkeä aiemmasta poikkeavalla tavalla ja nyt tiedän oikoreitin paikkoihin, joihin en mene.
  • Ke 20.7. Tasavauhtinen reipas 15km (1:00:15, 4:01/km). Sinkkosen oppien mukaan ei ole mitään reippaita lenkkejä, mutta vedin sellaisen kuitenkin. Juuri ennen puolen matkan käännöstä Garminin sykevyö irtosi, joten sain vähän sählättyäkin.
  • La 23.7. Porkkala Swimrun 37 tai 40km (5h 42 min). Sellainen parisuhdepäivä Upinniemen komeissa maisemissa, reitti oli häijysti ilmoitettua pidempi, mutta tuli silti kuuma. Ihan hyvä sitkoharjoitus. Pitää hankkia sellainen swimrun-märkäpuku, koska trendikäs.
  • Ma 25.7. Kevyt 2h pyörä ja perushötkyily (5km 20:46, 4:08/km) siihen tykö. Ehkä ihan vähän painoi lauantain suoritus, ja siitä aiheutuneet hiertymät pitivät askeleen valppaana.
  • To 28.7. Pitkä lenkki 25km, jonka viimeiset 5km reippaammin (20:24, 4:05/km). Rehellisesti sanoen tämä meni vähän väkinäisen puolelle. En nyt sanoisi, että aivan loistava harjoitus, mutta tulipahan tehtyä. Melkoinen älynväläys oli sijoittaa tämä harjoitus tähän ja vielä väsyä siinä kun seuraavana päivänä oli tarkoitus tehdä jotain muuta, mutta ei se muullekaan päivälle sopinut.
  • Pe 29.7. Pyörää 4h sis. 2x30min. voimaa (yht. 120km) ja siihen päälle kevyt 5km (23:30, 4:29/km). Raaka-Arskan kanssa menin. Raakakin starttaa Köpiksessä. 
  • La 30.7. Uintia 45 min. Jäkärlän montulla. Tehdyn treenin lisäksi sain nuhan.
  • Ma 1.8. Suunnistusta vajaa tunti. Meni reippaan puolelle, rillitkin pudotin 3-4 kertaa ja lisäksi jätin yhden rastin kokonaan hakematta. Hyvin meni.
  • Ke 3.8. Champion Workout 3+1. Pyörää 3h (106km) ja juoksua tunti tai 57.30 (13.1km, 4:23/km). Aamulla ennen treeniä oli jo man flu päällä, mutta vedin tämän nyt kuitenkin, koska ei sitä tiennyt vaikka olisi ollut hyvä olla. 15 min treenin jälkeen istuin vielä maassa ja pulssi oli 110. Mutta tämä oli viimeinen varsinainen harjoitus viiden viikon putkessani, eihän sitä voinut jättää väliin kun ei ollut kuumettakaan.
  • Su 7.8. Pyörä 4h ilman yhtään voimavetoa, koska ei jaksanut (yht. 112km), ja siihen tykö mukakevyt 5km (21:32, 4:17/km). Yskin riittävästi, enkä tiennyt mihin hiki loppuu ja mistä sade alkaa.
Niin. Suunnitelluista harjoituksista yksi reipas lenkki taisi jäädä tekemättä, mutta tässä vaiheessa se ei enää korjaisi mitään. Niitä ehtii sitten syksyllä juosta. Mutta kyllä minä vielä yhden pidemmän juoksun ja muutaman kaltaisensa uinnin aion vielä tehdä ennen kisaa. 

Yhtä kaikki näillä eväillä, uskollisella Feltillä ja muutamalla High5:n geelillä ja saman merkin juomalla aion saavuttaa maaliviivan 13 päivän päästä. Ilman sen kummempia aikatavoitteita ja sellaisia. Pääkopallani on muutenkin tekemistä tuon taipaleen ja erityisesti sen viimeisen lajin kanssa. Vanha juokseva identiteetti kun siellä yhä synkistelee, mutta enköhän saa pidettyä sen kurissa muutaman tunnin ajan. Nyt vain hokemaan mantraa. 

Ohessa ylitän taitoni ja ehkä vähän tieliikennelakiakin.


No comments:

Post a Comment